flower-2919284_1920

1. Цветята през зимата не се торят. През зимните месеци светлината е по-слаба, това забавя растежа им и те не се нуждаят от много храна.

2. Пръскайте листата на цветята с вода. Тъй като през зимните месеци въздуха в помещенията е сух, влагата от растенията бързо се изпарява.

3. През зимата цветята се поливат по-рядко и с по-малко вода, не по график, а само когато е необходимо. Най-добре е да пипнете пръстта с ръка и само ако горният слой е много сух, тогава полейте.

4. Поставете цветята максимално близо до светлината. Най-подходящи са южните и източни балкони. Внимавайте с остъклените балкони, опасно е когато температурата там падне под 0°.

5. Дръжте растенията далеч от течение и отоплителни уреди. В противен случай ще почнат да жълтеят.

6. Не забравяйте, че различните цветя имат специфични изисквания за отглеждане. Някои цветя спят през зимата и трябва да се поливат по съвсем малко – хризантеми, сакъзчета, рози.

7. Грудковите растения си почиват като извадите цялата грудка от пръстта и я сложите в хартиен плик. Мини розичките се подкастрят 1-2 см над почвата. Преместете саксията на тъмно място и поливайте много рядко.

English »